Probiotikum a legapróbbaknak

Az élő, hasznos baktériumokat tartalmazó probiotikumok a nagyon kis súlyú koraszülöttek számára is hasznosak lehetnek, mivel elősegítik a súlygyarapodást.

A vizsgálatban 101 olyan jóval idő előtt világra jött kisbaba vett részt, akik 900 gramm alatti súllyal születtek. Az egyik csoportnak kétféle probiotikumot adtak, Lactobacillus rhamnosus GG-t és Bifidobackterium infanist adtak szondán át naponta egyszer hazabocsátásukig, illetve ameddig el nem érték a 34 hetes valódi kort (vagyis amikor a terhesség betöltötte volna a 34. hetet). A másik csoport nem kapott probiotikumokat.

Bár átlagosan kevesebbet ettek, a probiotikumot kapó kisbabák jobban gyarapodtak, mint a többiek. A kutatók mellékhatásokról nem számoltak be, és mindkét csoportban egyenlő arányban fordultak elő szövődmények a koraszülöttségből fakadóan, például szepszis vagy a bél akut gyulladása.7694?Ezek az eredmények erősen alátámasztják, hogy a szondán át történő probiotikum adás fontos szerepet játszik a táplálás toleranciájában és a tápanyagok felszívódásában? ? mondta el Dr. Mohamad Al-Hosni, a Saint Louis Egyetem Orvosi Karának gyermekgyógyász docense egy sajtóközleményben. ?Mindezek javulása elősegíti a súlygyarapodást a jóval idő előtt világra jöttek körében.?

Az eredményekről a Gyermekgyógyászati Akadémiai Társaságok éves gyűlésén számoltak be Vancouverben.

Forrás:


Válaszolj

Az e-mail címed nem publikáljuk.